תבשיל אורז והפתעות בשרי של אלקה
תבשיל אורז והפתעות בשרי של אלקה
רכיבים:
בצל
כרוב
שעועית צהובה
תחתיות ארטישוק
כרפס
½ צרור כוסברה
½ כוס אורז
עוף
אופן הכנה:
מטגנים עם כף שמן בצל קצוץ, לאחר שמתחיל להזהיב נוסיף כרוב, שעועית צהובה, תחתיות ארטישוק חתוכות לקוביות, כרפס וחצי צרור כוסברה. נמשיך לטגן הכל יחד כ 8 דקות - אם יש צורך נוסיף מים במקום שמן.
לאחר כ 8 דקות נוסיף עוף וחצי כוס אורז, נוסיף כוס מים רותחים ונכסה לבישול של כחצי שעה
איך נתייחס:
כל "פולקה" ללא עור = מנת חלבון.
משולש של הכרעיים ללא העור = 3 מנות חלבון.
כל חצי כוס אורז = מנת פחמימה.
ארטישוק, שעועית צהובה - חופשי בגדר ההגיון בזמן ארוחה.
